Σχέσεις / σεξ / έρωτας

sex.jpg

Πολλοί αναρωτιούνται να οι οροθετικοί έχουν σεξουαλική ζωή, αν ο κόσμος κάνει σεξ μαζί τους και αν αυτοί που κάνουν σεξ μαζί τους είναι αναγκαστικά και αυτοί οροθετικοί. 

Οι οροθετικοί κάνουν σεξ, άλλοι πολύ, άλλοι λίγο. 

Είτε με οροθετικό είτε με μη οροθετικό. 

Έχω μιλήσει με πολλά άτομα στο dar που ήθελαν να με γνωρίσουν είτε για κάτι πιο σταθερό είτε για σεξ της μιας βραδιάς.  

Πάντα ήξεραν ότι είμαι οροθετικός αφού το nickname μου αναφέρει το hiv. 

Στην αρχή όταν έκανα το προφίλ μου πίστευα ότι θα υπήρχε ρατσισμός, ότι κανείς δεν θα έβλεπε το προφίλ μου και δεν θα ξαναέβρισκα κάποιον για σχέση ή σεξ. 

Αλλά ήμουν λάθος, το προφίλ μου το έχουν δει περισσότερα άτομα από όταν δεν ήμουν οροθετικός.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι έχω μιλήσει με όλους αυτός ή ότι έχω κάνει σεξ με όλους όσους έχω μιλήσει. 

Πολλοί βλέπουν το προφίλ μου για να με ρωτήσουν για τον hiv πράγματα που δεν ξέρουν και αναρωτιούνται, άλλοι γιατί μόλις διαγνώστηκαν με τον ιό και φοβούνται και θέλουν να μάθουν τι γίνετε από εδώ και πέρα, άλλοι γιατί είναι οροθετικοί και θέλουν απλά σεξ μαζί μου, άλλοι γιατί είναι οροθετικοί και ψάχνουν σχέση, άλλοι γιατί δεν είναι οροθετικοί αλλά ή έχουν φίλο οροθετικό ή πρώην σχέση με οροθετικό ή γενικά ξέρουν για τον hiv και δεν έχουν πρόβλημα που είμαι οροθετικός και υπάρχουν και άλλοι που ειλικρινά δεν ξέρουν τι σημαίνει οροθετικός και τι σημαίνει HIV(αυτούς τους λυπάμαι). 

Αν θα έκανα σχέση με μη οροθετικό? Φυσικά, αρκεί να καταλάβω ότι ξέρει τι σημαίνει είμαι οροθετικός και ότι για ότι συμβεί έχουμε μερίδιο ευθύνης.  

                                                                                                              safe-sex.gif

Αν θα κάνω σεξ τις μιας βραδιάς? Φυσικά. Αν και οι δυο το θέλουμε. 

Αν θα κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό? Εδώ είναι ένα μεγάλο θέμα για συζήτηση. Πρώτον, φυσικά για να κάνω σεξ με τον άλλο θα ξέρει από την αρχή ότι είμαι οροθετικός. Δεύτερον, νομίζω ότι όλοι θα θέλαμε να κάνουμε σεξ χωρίς προφυλακτικό (και εννοώ σε θέμα αίσθησης και μόνο). Τρίτον, εγώ δύσκολα θα έκανα σεξ χωρίς προφυλακτικό. Και ο λόγος είναι μόνο ένας, για την ασφάλεια του ενός από τον άλλο.  

Τι γίνετε με το θέμα «λες στον άλλο ότι είσαι οροθετικός ή το κρύβεις? Και γιατί?»?

Πολλοί οροθετικοί το λένε πριν γνωρίσουν κάποιον ότι είναι οροθετικοί, πολλοί δεν το λένε.

Ποιο είναι το σωστό?

Φυσικά για κάποιον που δεν είναι οροθετικός η άμεση σκέψη είναι ότι ο οροθετικός πρέπει να το λέει από την αρχή για να προστατευτεί ο άλλος. Για τον οροθετικό η πρώτη σκέψη είναι να μην το πει γιατί δεν θέλει να ξέρουν πολλοί ότι είναι οροθετικός (και μόνο για αυτό).

 Όλοι βρίσκουν να κάνουν σεξ κακά τα ψέματα, και να σου πει ο άλλος δεν κάνω με οροθετικό σεξ, θα βρεις τον επόμενο που θα κάνει. Τελικά τι είναι το σωστό, να το λες ή να μην το λες?

Ποιος έχει την ευθύνη τελικά? Μόνο ο οροθετικός, μόνο ο μη οροθετικός ή και οι δύο? Φυσικά την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο οροθετικός. Υπάρχει ένας μεγάλος λόγος γιατί. Γιατί όταν κάποιος κάνει εξετάσεις και ξέρει ότι δεν έχει HIV άλλα έχει περάσει λίγος καιρός και έχει κολλήσει αλλά δεν το ξέρει ακόμα και το μεταδώσει έν αγνοία του (αφού είναι μη ανιχνεύσιμο ακόμα) τότε φταίει? Την απόφαση να κάνουν χωρίς προφυλακτικό σεξ την παίρνει μόνο ένα άτομο? Φυσικά και όχι. Αυτό όμως τι σημαίνει θα μου πείτε, ότι βγάζουμε τον οροθετικό αθώο? Φυσικά και όχι, αλλά δεν τον βγάζουμε και ένοχο.

negotiation.jpg

Εγώ είμαι τις λογικής ότι, από την στιγμή που δέχτηκα  να κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό, τότε η ευθύνη είναι και των δύο μας.  Για ποιόν λόγο να εμπιστευτώ τον άλλο που δεν θα αναφέρει ότι είναι HIV ή ότι έχει οποιαδήποτε άλλη σεξουαλικός μεταδιδόμενη αρρώστια και να κάνω ελεύθερα σεξ μαζί του? Μήπως όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε την ευθύνη από πάνω μας και να την ρίξουμε στον άλλο? Μήπως εμείς είμαστε οι «καθαροί» πάντα (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου) και οι άλλοι πάντα οι «άρρωστοι»?  Ποιος από εμάς που ακόμα δεν ξέρουμε ακόμα ότι είμαστε οροθετικοί θα παραδεχτούμε ότι εμείς κολλήσαμε τον άλλο και όχι ο άλλος εμάς? Μάλλον κανένας. Φυσικά μπορώ να μην πω σε κάποιον ότι έχω hiv και να πάω μαζί του και να κάνω σεξ με προφυλακτικό. Πάλι είμαι λάθος που δεν το έχει πει? Αφού παίρνω προφυλάξεις ποιο είναι το κακό? Μήπως το κακό είναι απλά ότι εγώ ξέρω ότι κάτι έχω ενώ ο άλλος όχι? Μήπως το κακό είναι ότι πιστεύουμε ότι ο άλλος είναι πάντα ο κακός που θα μας κολλήσει? Μήπως το θέμα δεν είναι τόσο ο ιός αλλά το σε ποιόν θα ρίξουμε την ευθύνη των δικών μας αποφάσεων? 

Στο να γνωριστούν δύο άτομα και μετά να κάνουν σεξ και αν θέλουν να κάνουν και σεξ χωρίς προφυλάξεις δεν πρέπει να γίνει με την συγκατάθεση και των δύο? Μήπως αλλιώς λέγετε βιασμός?  Πόσοι έχουν βιαστεί με αυτόν τον τρόπο? Μάλλον σχεδόν κανένας, Μήπως την ευθύνη του αν εμπιστευόμαστε αυτόν που γνωρίζουμε και με ποιον τρόπο θα κάνουμε σεξ θα πρέπει να είναι και των δύο? Μήπως θα πρέπει να βγούμε από το υπέροχο άθραυστο κλουβί ασφαλείας μας και εγωισμού και να παραδεχτούμε ότι τίποτα δεν γίνετε με την συγκατάθεσή μας και ότι όλοι έχουμε μέρος τις ευθύνης? 

Θα μου πείτε τα λες αυτά γιατί είσαι οροθετικός. Όχι ειλικρινά. Ποτέ δεν έπιασα αυτούς που έκανα σεξ χωρίς προφύλαξη να τον αρχίσω στις βρισιές γιατί με κόλλησε. Έχω τεράστιο μερίδιο ευθύνης που δέχτηκα να κάνω σεξ χωρίς προφύλαξη. Δεν φταίει ο άλλος αν δέχτηκα. Θα έλεγα ότι δεν έφταιγα αν με βίαζε και το έκανε με το ζόρι. Ακόμα και αν μου έλεγε ότι είναι «καθαρός» εγώ δεν φέρω την ευθύνη που επιστέφτηκα έναν ξένο? Και αν ο άλλος δεν ήξερε ότι είναι φορέας ποιος από του δύο φταίει? Εγώ φυσικά, που δεν πήρα προφυλάξεις. Δεν κρίνω κανέναν στο τι αποφάσεις παίρνει για την υγεία του και την ζωή του. Όλοι καλά κάνουμε και κάνουμε αυτά που θέλουμε. Μην ρίχνουμε όμως την ευθύνη στον άλλο. Δεν υπάρχει άλλη ασφάλεια από το προφυλακτικό για καμία αρρώστια.  

Μία συμβουλή θα δώσω σε όλους, οροθετικούς και μη. Να θεωρείτε ότι αυτός που γνωρίσατε μπορεί να έχει κάτι μεταδοτικό και να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό, ακόμα και αν σας λέει ότι δεν έχει τίποτα. Αν δεν χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό απλά μην κατηγορήσετε τον άλλο. Το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για το άτομό σας το έχετε ΜΟΝΟ εσείς. 

                                                                                                             negotiation-2.jpg

Το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ, δεν δικαιολογώ τους οροθετικούς ή όποιον έχει κάτι μεταδιδόμενο. Αλλά δεν βγάζω και την ευθύνη από πάνω μου όταν ήμουν «καθαρός».  

 ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις My HIV life. Ετικέτες: , , , , . 15 Σχόλια »

15 Σχόλια to “Σχέσεις / σεξ / έρωτας”

 1. Alex Says:

  Πολύ συγκροτημένη η διατύπωσή σου πάνω στο θέμα. Στο σχολείο πρέπει να ήσουν καλός στην έκθεση!

  Εγώ βλέπω την οροθετικότητα ως προσωπικό δεδομένο. Δε θα την έκανα λάβαρο στην αναζήτηση συντρόφου. Παλιότερα που είχα προφίλ στο gaydar έβλεπα διάφορα προφίλ οροθετικών όπου ζητούσαν σώνει και καλά οροθετικό (άσχετοι μην ενοχλήσουν κ.λπ.). Πραγματικά δεν καταλάβαινα το σκεπτικό τους. Υπέθετα ότι ήθελαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό, αγνοώντας το ζήτημα με τα πολλά στελέχη του ιού.

  Αν ήμουν οροθετικός δε θα το έλεγα στους παρτενέρ. Όπως δε θα έλεγες σε ένα σύντροφο, είτε περιστασιακό είτε κάπως μονιμότερο, ποια είναι η οικονομική σου κατάσταση, έτσι δε χρειάζεται να του πεις ποιους ιούς κουβαλάς.

  Χρησιμοποιείς με ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως προφυλακτικό για το πρωκτικό. Αυτό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για τις αρρώστιες. Εκτός από την καθαριότητα που εξασφαλίζει, σου επιτρέπει να παρατείνεις τη διάρκεια του σεξ κατά βούληση.

  Το ερώτημα είναι τι γίνεται αν ο άλλος επιμένει να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό. Για μένα η απάντηση είναι μία: ΣΟΥΤΑΡΙΣΜΑ.

  Εκεί που έχουν δημιουργηθεί παρανοήσεις είναι το στοματικό. Υπάρχουν πολλοί που κόλλησαν HIV από εκσπερμάτωση του άλλου στο στόμα. Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες αρρώστιες που κολλάνε χωρίς εκσπερμάτωση.

  Θα ήταν υπερβολικό αν χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό στο στοματικό με όλους. Εμείς οι γκέι από το ψωνιστήρι μαθαίνουμε να ζυγίζουμε τους άλλους. Συνυπολογίζουμε ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, όψη, συμπεριφορά, ρόλο στο σεξ κ.λπ. και αποφασίζουμε αν θα κάνουμε στοματικό χωρίς προφυλακτικό (χωρίς εκσπερμάτωση φυσικά) ή με προφυλακτικό.

  Βεβαίως όταν μας κάνουν στοματικό, οι κίνδυνοι είναι πολύ λιγότεροι για μας. Εδώ πρέπει να δείχνει υπευθυνότητα όποιος είναι οροθετικός. ΠΟΤΕ δεν πρέπει να τελειώνει στο στόμα του άλλου, ακόμα και αν το ζητήσει. Πάνω στον ενθουσιασμό του ο άλλος μπορεί να παρασυρθεί.

  Τόση ώρα μιλάμε για σεξ αλλά αφήσαμε στην άκρη το σημαντικότερο πρόβλημα του να είσαι γκέι, που δεν είναι ούτε ο HIV, ούτε το τι θα πούνε οι άλλοι, αλλά η ΜΟΝΑΞΙΑ που προέρχεται από την αστάθεια στις σχέσεις και τη συχνή εναλλαγή των παρτενέρ.

  Βεβαίως έτσι είναι η αντρική φύση, τι να κάνουμε. Ό,τι ωραίο βλέπουμε θέλουμε να το γευτούμε, αλλά ύστερα από λίγο μας χτυπάει στο μάτι κάτι άλλο ωραίο και πάει λέγοντας.

 2. hfaistiwnas Says:

  Μία φορά στη (μικρή σχετικά) σεξουαλική ζωή μου, δέχτηκα να κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό. Το μετάνιωσα αργότερα, όχι γιατί έγινε κάτι, αλλά επειδή θα μπορούσε να γίνει. Έκατσα και διάβασα με τις ώρες για νοσήματα. Τρελάθηκα! Το ξεπέρασα. Πάντα με προφυλακτικό. Ίσως να υπάρχει και μια περίπτωση να σταματήσω τη χρήση προφυλακτικού, αλλά θα είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ουτοπική συνάμα.
  Όντως alex, είναι προσωπικό δεδομένο, το άτομο κρίνει αν θα το αποκαλύψει ή όχι. Οπότε εξαρτάται απο την υπευθυνότητα, ειλικρίνεια ή όπως θέλεις πες το, του ατόμου. Δεν ξέρω τι θα έκανα εγώ πάντως. Όσο και αν προσπάθησα να βάλω τον εαυτό μου σε παρόμοια θέση, δεν μπόρεσα.
  lifewithiv έκανες πολύ καλά που εξήγησες κάποια πράγματα.
  Καληνύχτα!

 3. Equilibrium Says:

  Πάντα με προφυλακτικό στις εφήμερες συνευρέσεις. Για τη σχέση όμως, τη σταθερή, που εμπιστεύεσαι τον άλλον, τι γνώμη έχετε; Εγώ επί ένα χρόνο με τη σχέση μου έκανα σεξ χωρίς, και ένα εξάμηνο τώρα που έχουμε χωρίσει και έκανα εξετάσεις για αφροδίσια και είμαι clean, όπως κι εκείνος. Αλλα μηπως ειναι παρακινδυνευμένο κι αυτό; Ή αντιθέτως υπερβολικό;

 4. ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ... Says:

  Για άλλη μια φορά μιλάς λογικά, ενσυνείδητα και πολύ ανθρώπινα. Οι επιλογές έχουν τιμήματα, τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε… Έχουν συνέπειες, τις οποίες πρέπει να υποστούμε. Όλα αυτά είναι «βάρη». Αλλά γνωρίζοντας ο καθένας μας τί θέλει (στη ζωή του, από το σύντροφό του, στο sex), μπορούμε να δούμε πιο καθαρά την ουσία των πραγμάτων και να σταματήσουμε να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους για τα λάθη που με μανία κάνουμε.

  Είναι ευκαιρία να σε ευχαριστήσω και από το «σπίτι» σου για την τιμή που μου έκανες στο εναλλακτικό blog μου και προτείνω σε όσους σε διαβάζουν (και πολύ καλά κάνουν δηλαδή…) να διαβάσουν τη συνέντευξή σου στη διεύθυνση http://www.proswpa.blogspot.com για να δουν πόσο γλυκός άνθρωπος είσαι (αν δεν το γνωρίζουν ήδη…)!

  Σου δίνω δύο δυνατά και σβουριχτά φιλιά στα μάγουλα και σε καληνυχτίζω…

 5. Giwrgos Says:

  1) Κανονικά οι πάντες πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό σε κάθε συνεύρεση είτε σε εφήμερη είτε σε σταθερή σχέση.

  2) Με το στοματικό πάλι πρέπει να χρησιμοποιείται προφυλακτικό γιατί λοιμογόνο δεν είναι μόνο το σπέρμα αλλά και τα προσπερματικά υγρά. Σε αυτή τη περίπτωση η μετάδοση γίνεται μέσω επαφής του μολυσμένου σπέρματος ή των μολυσμένων προσπερματικών υγρών του ενός με αμυχές που υπάρχουν στα χείλη ή στο στόμα του άλλου.

  3) Οι οροθετικοί πρέπει να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση προφυλακτικό όχι μόνο για την υγεία των άλλων αλλά και για τη δική τους. Έτσι είναι πολύ πιθανό να κολλήσουν κάποιο στέλεχος του ιού που είναι ανθεκτικό στα αντιρετροικά οπότε ούτε και σε εκείνους θα έχει αποτέλεσμα η αγωγή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι πιθανό να κολλήσουν και κάποιο άλλο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ( ηπατίτιδες, σύφιλη, HPV, γονόκοκκο κλπ) οπότε σε αυτή τη περίπτωση η ταυτόχρονη αντιμετώπιση και των 2 νοσημάτων μπορεί να είναι πολύ δύσκολη….Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για συλλοίμωξη με HIV και ηπατίτιδες.

  4) Τα φάρμακα πάντα στην ώρα τους. Δε μπορείς να ξεχνάς τις δόσεις. Πάντα όλες και στην ώρα τους διαφορετικά θα αναπτυχθεί ανθεκτικότητα πολυ γρήγορα και η αγωγή δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

  5) Οι γιατροί αγαπούν τους ασθενείς τους….Αξέχαστη θα μου μείνει η φράση που μας είπε η καθηγήτρια » παιδιά πάμε να εξετάσουμε τους οροθετικούς μας». Το ΜΑΣ στο τέλος της πρότασης το είπε με τόση αγάπη που τη νοιώσαμε οι πάντες. Συγκινήθηκα.

  Διευκρυνίζω ότι είμαι gay, δεν ειμαι οροθετικός αλλά αυτές είναι συμβουλές που δίνουν γιατροί σε οροθετικούς. Αυτά τα λίγα…Συγγνώμη αν έγινα κουραστικός.

 6. pisoglenids Says:

  Πάντα με προφυλακτικό στις εφήμερες συνευρέσεις. Για τη σχέση όμως, τη σταθερή, που εμπιστεύεσαι τον άλλον, τι γνώμη έχετε; Εγώ επί ένα χρόνο με τη σχέση μου έκανα σεξ χωρίς, και ένα εξάμηνο τώρα που έχουμε χωρίσει και έκανα εξετάσεις για αφροδίσια και είμαι clean, όπως κι εκείνος. Αλλα μηπως ειναι παρακινδυνευμένο κι αυτό; Ή αντιθέτως υπερβολικό

  Εχω να σου απαντήσω οτι και αυτό έχει κίνδυνους. Εμπιστεύεσαι τόσο το σύντροφο σου?
  Ξέρω μια περίπωση φίλου που ήταν σε σχέση και φυσικά το εκαναν χωρίς προφυλακτικό.
  Χωρίσανε για ενα μήνα και ο δεσμός του στον ενα μήνα αυτό πήγε με κάποιον χωρις προφυλακτο (γιατι του έγινε πλέον συνήθεια) και κόλλησε.
  Μετα απο ενα μήνα τα βρήκανε πάλι και ξαναήταν σχέση αρα το κάνανε χωρις προφυλακτικό με αποτέλεσμα να κολλήσει και αυτός.
  Ηχρήση του προφυλακτικού ειναι καλό να γινετε συνήθεια και οχι η μη χρήση.
  Ειναι οπως ειπε ο φίλος μας δικιά μας ευθύνη ολες μας οι πράξεις.

 7. aurangel Says:

  Διάβασα την συνέντευξή σου στο ιστολόγιο «Ένα πρόσωπο», και συγκινήθηκα.
  Είσαι πολύ άμεσος στον λόγο, ξεκαθαρισμένος στα θέλω σου αλλά και δίνεις το σωστό παράδειγμα σε ανθρώπους που λησμονούν την υγεία του άλλου -σεβόμενοι και υπακούοντας μόνο την δική τους ευχαρίστηση, στο sex και όχι στον έρωτα, γιατί εκεί υπάρχει το συναίσθημα και ας είναι ίδια η κορύφωση-ποιό μπορεί να είναι το τίμημα.
  Ούτε μία στιγμή δεν αισθάνθηκα λύπη, για το πρόσωπό σου αλλά για τους ανθρώπους που ζούν στο 2008, και δεν έχουν ενημερωθεί για την πρόληψή τους από το AIDS Κ’ την διαφορά του από το HIV.
  Γιατί πολύ απλά λένε:
  SIΓA MHN ΣYMBEI ΣE MENA!!!ΝΑΙ, ΣΕ ΣΕΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΌΣΟΥς ΡΙΣΚΆΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΔΟΝΉ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!
  SΟΥ ΕΎΧΟΜΑΙ ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ, ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΕΚΒΑΣΗ.
  aNGEL KISS

 8. Δηιάνειρα Says:

  την καλησπέρα μου 🙂

 9. Mariel Says:

  Πρώτη φορά διαβάζω το blog σου στο οποίο ομολογώ έφτασα τυχαία από μια βόλτα στη blogοσφαιρα. Ένας φίλος μου είναι gay και είναι ψυχούλα και όπως ανέφερε κάποιος πιο πάνω αυτό που είναι πλέον μάστιγα σε ΟΛΟΥΣ και το τονίζω ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους στις ερωτικές τους σχέσεις είναι η μοναξιά και ο φόβος να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι μην αποριφθούν από τους άλους.
  Έχεις δίκιο όσον αφορά το ότι πρέπει να ενημερώσεις το παρτενέρ σου για το ότι είσαι οροθετικός όπως πρέπει να ενημερώνουμε όλοι πάντα για το κάθε τι που ίσως κολλήσουμε τους άλους. Σωστά πάλι λες πως είναι ευθύνη και των 2 το προφυλακτικό. Ναι και από τη σκοπιά της γυναίκας χαλάει την αίσθηση όπως σήγουρα ισχύει και στις άλλες περιπτώσεις αλλά είναι αναγκαίο κακό και αν ένας από τους 2 είναι ανεύθυνος δεν φταίει ο άλος
  Σε συμπάθησα πολύ , ωραία η συνέντευξη
  η πόρτα μου αν και άσχετου περιεχομένου ανοιχτή!!

 10. tasos Says:

  geia kai xara se olous edw mesa. liges fores exw grapsei par’oti mpainw kathe mera. autes tis meres diavazw ena vivlio to opoio me exei kuriolektika suglonisei. tha thela na to proteinw. einai tis alexandras athinaiou. me titlo : kai vevaia den sas afora. i autoviografia mias kataksiomenis orothetikis. diavaste to. mia gunaikeia fwni ston xwro twn orothetikwn. filia polla lifewithiv!!! filia polla se olous sas

 11. Δηιάνειρα Says:

  καλησπέρες χαμογελαστές 🙂

 12. BUTTERFLY Says:

  Ειναι ιδιον του ανθρωπου να αποφευγει τις ευθυνες του. Ομως, ο,τι κι αν λεμε, οσο κι αν προσπαθουμε να πεισουμε τον εαυτο μας κυριως οτι οι πραξεις μας ηταν προϊον λανθασμενων επιρροων, συγκυριων, κακης στιγμης, τελικα ειμαστε οι ΜΟΝΟΙ και ΑΠΟΛΥΤΟΙ υπευθυνοι των αποφασεων μας και των συνεπειων τους, σε ολους τους τομεις της ζωης μας!

 13. Des. An. Says:

  Χαίρομαι πολύ που ακούω επιτέλους κάποιον να μιλάει έτσι! Το 95% των περιπτώσεων που ξέρω με άτομα που έχουν κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια συνέχεια ρίχνουν τον φταίξιμο στον άλλον… Δεν λαμβάνουν υπόψιν το γεγονός ότι συννένεσαν σε επαφή χωρίς προφύλαξη!! Είναι ανθρώπινη αδυναμία η τάση που έχουμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους… Και είναι κρίμα γιατί αν γινόταν διαφορετικά θα είχαμε έναν πολύ πιο διαφορετικό κόσμο! Δεν θα εστιάσω όμως στο τι θα γινόταν αν παραδεχόμασταν τα σφάλματά μας αλλά στο τι γίνεται τώρα. Νομίζω ότι αυτό το ποστ σου περνάει ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όσους το διαβάζουν: να δέχεστε τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεών σας όσο βαριές και άσχημες αν είναι! Και όσον αφορά το αν θα πρέπει να λέγεται πριν την επαφή ότι κάποιος από τους δύο είναι οροθετικός ή πάσχει από κάποια ασθένεια (είτε απλή μυκητίαση- μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα…) θα φωνάξω με όλη
  μου τη δύναμη ΝΑΙ! Πρέπει να έχουν και οι δύο γνώση των καταστάσεων… Ναι δεν λέω μπορεί μετά να αρνηθεί αλλά δεν
  θα ζεις τουλάχιστον εσύ με τις τύψεις ότι ίσως τον/την κόλλησες. Μια καθαρή συνείδηση είναι πολύ καλύτερη από μια
  ελεύθερη σχέση στην οποία κινδυνεύει ο άλλος εν αγνοίαν του… 😉

 14. Δαφνη Says:

  Όταν έμαθες για τον HIV το είπες σ’εκείνον που σε είχε κολλησει?…(συγνωμη αν το εχεις αναφερει καπου αλλου και δεν το προσεξα)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: