Όλα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

Όλη σου η ζωή να αλλάξει χωρίς εσύ να έχεις βάλει το χεράκι σου καθόλου.

 

Μερικές φορές οι ζωές μας είναι σαν να ελέγχονται από άλλους.

 

Δημιουργούνται προβλήματα άλλων που έμμεσα ή άμεσα συμπεριλαμβάνουν και την δική σου ζωή χωρίς να το ξέρεις.

 

Ένα τέτοιο πρόβλημα κάποιου άλλου υπάρχει τώρα, που δεν το δημιούργησα εγώ, αλλά με κάποιον τρόπο ελέγχει την ζωή μου σε έναν τομέα, που όμως λόγο HIV εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα.

 

Επειδή όμως δεν μπορώ να πώ πολλά για να καταλάβετε θα πώ μόνο τα παρακάτω:

 

Μάλλον (ακόμα δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά είναι 90%) θα αναγκαστώ να αλλάξω σπίτι για έναν λόγο που δεν ευθύνομαι εγώ, και αυτό είναι αδύνατον αυτήν την στιγμή για μένα να το κάνω οικονομικά. Για να αλλάξω σπίτι υπάρχουν οι εξής λύσεις: ή να ζητήσω αύξηση στην δουλειά μου και να μου την δώσουν (πράγμα δύσκολο γιατί είμαι μονο 4 μήνες σε αυτήν την εταιρεία), ή να βρώ άλλη δουλειά με περισσότερα χρήματα (που είναι άσχημο να παρατήσω την νέα δουλειά μου που μου αρέσει πολύ και έχω πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης), ή να βρώ μία δεύτερη δουλειά, ή να φύγω για πάντα για το χωριό μου και να μείνω με τους γονείς μου και να αφήσω και πάλι την δουλειά μου (και εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν μπορώ να παρακολουθούμε στο χωρίο μου για το HIV γιατί είναι μικρή πόλη και όλα μαθαίνονται πριν γίνουν και δεν μπορώ να κατεβαίνω Αθήνα μία φορά τον μήνα για προμηθεύομαι τα φάρμακα αλλά και να κάνω ανά 3 μήνες τις εξετάσεις μου).

 

Πολλά περνάνε από το μυαλό μου αυτήν την στιγμή και μου δημιουργείτε μία απίστευτη πίεση για να πάρω άμεσα μία απόφαση που μπορεί να αλλάξει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό αρνητικά την ζωή μου.

 

Εκεί που δεν δημιουργούσα εγώ προβλήματα στην ζωή μου και προσπαθούσα αντιθέτως να είναι η ζωή μού όσο ποιο ήρεμη μπορούσε να είναι, ξαφνικά όλα αλλάζουν.

 

Προσπαθούσα να φτιάξω την ζωή μου από την αρχή με ένα εμπόδιο να μου την φρενάρει σε ορισμένα θέματα.

 

Έως τώρα τα είχα καταφέρει.

 

Να όμως που τώρα το HIV με αναγκάζει έμμεσα να μην μπορώ να πάω να μείνω με τους γονείς μου στο χωριό σαν μία ποιο «σωστή» λύση.

 

Δεν μπορώ να πάρω ρίσκα που δεν μπορώ να ξέρω ότι θα μπορώ να ελέγξω κάποιες καταστάσεις.

 

Από την μία δεν θέλω να παρατήσω την δουλειά μου που βρήκα και μου αρέσει και στο μέλλον θα μου προσφέρει πολλά, από την άλλη πρέπει να αναγκαστώ να ζητήσω νωρίς αύξηση που δεν νομίζω να μου δώσουν λόγο λίγου χρόνου στην εταιρεία, από την άλλη δεν μπορώ να έρχομαι τόσα χιλιόμετρα Αθήνα για να παίρνω κάθε μήνα φάρμακα, από την άλλη δεν θέλω να πώ στους γονείς μου τι έχω.

 

Κάθε μέρα εύχομαι να ξυπνήσω και να πώ ότι όλα αυτά τα φαντάστηκα και ότι όλα ήταν ένας εφιάλτης και ότι ήταν σημάδι για να προετοιμαστώ για το μέλλον και να κάνω το κουμάντο μου να μην έρθει αυτό το πρόβλημα ποτέ.

 

Γιατί να μην μπορούμε 100% να ελέγξουμε εμείς την ζωή μας σε όλα τα θέματα?

 

Γιατί να μπαίνω εγώ σε αυτήν την δύσκολη διαδικασία για κάτι που κάποιος άλλος αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό στην δική του ζωή?

 

Ποια απόφαση να πάρω και να είναι η σωστή?

 

Να υπάρχει ελπίδα τελικά να μην αλλάξουν τα πράγματα?

 

Κάθε μέρα που περνάει, το «κακό» επιβεβαιώνετε πιο πολλή και εγώ πρέπει να κάνω πιο βιαστικές κινήσεις για να διορθώσω το αλυσιδωτό πρόβλημα που δημιουργείτε στην δική μου ζωή με αποτέλεσμα να υπάρχει ρίσκο για δημιουργία μεγαλύτερου προβλήματος στην ζωή μου.

 

Δεν ξέρω γιατί σας τα λέω όλα αυτά σήμερα.

 

Μάλλον γιατί είμαι μόνος στο σπίτι και δεν έχω κάποιον να με βοηθήσει κάπως.

 

Εως τώρα νόμιζα ότι ο ιός κατέστρεφε τον ψυχολογικό μου κόσμο μόνο. Τώρα αρχίζει χωρίς να το θέλει να μπαίνει εμπόδιο σε μεγάλο θέμα τις ζωής μου που καλός ή κακός η βάση του είναι τα λεφτά.

 

Τελικά είναι αυτό που μια ζωή λέω στον εαυτό μου: Δεν ήταν η τυχερή σου ζωή αυτή που γεννήθηκες. Ελπίζω στην επόμενη να γεννηθώ με περισσότερο μυαλό. Μέχρι να «φύγεις» θα σηκώνεις τα δικά σου βάσανα και θα είναι πολλά ακόμα.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις My HIV life. Ετικέτες: . 6 Σχόλια »

6 Σχόλια to “Όλα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.”

 1. hfaistiwnas Says:

  Ρε αγόρι, μόλις έπιασες δουλειά, και μάλιστα καλή και σου αρέσει, αν είναι καλά τα λεφτά ήδη δεν έει να τη χαραμίσεις. Δεν υπάρχει κάποιος φίλος να σε φιλοξενήσει μέχρι να μπορέσεις να ορθοποδήσεις; Να μαζέψεις κάποια χρήματα για ένα άλλο σπίτι; Δεν λέει να πας στο χωριό έχεις δίκιο. Καμιά φορά μπορεί να μας φαίνονται όλα εναντίον, αλλά δεν είναι, απλά μας έρχονται απανωτά και δεν προλαβαίνουμε να τα συνειδητοποιήσουμε..
  Εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα και να πάνε όλα καλά..
  Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εδώ είμαστε..
  Καληνύχτα!

 2. dexter Says:

  tha ta katafereis eisai dynatos…
  mporeis na to peis kai se mena se parakalo? kai ego xriazomai na to akouso!
  filia polla.

 3. Miss little Sunshine Says:

  Κι εγώ θα σε συμβούλευα εφόσον έχεις πρόβλημα με το σπίτι μείνε σε κάποιο φιλικό για κάποιο διάστημα και μετά βλέπεις! Αυτη η περίοδος είναι δύσκολη αλλά θα περάσει, είμαι σίγουρη. Κι εμένα πολλές φορές ή που θα μου συμβαίνει να είναι όλα ρόδινα και άλλες πέφτουν όλα όλα μαζί και απελπίζομαι. Θα ακολουθήσει περίοδος ύφεσης των προβλημάτων, είμαι σίγουρη. Ψυχραιμία και υπομονή!

 4. Aviator Says:

  Το πρόβλημα είναι οικονομικό απότι κατάλαβα. Όπως είπε και ο Ηφαιστίωνας, μπορείς να ρωτήσεις φίλους ή γνωστούς για το αν μπορούν να σε υποστηρίξουν, έστω και οικονομικά. Όσων αφορά τους γονείς σου, το καλύτερο θα ήταν κάποιος να έρθει να μείνει μαζί σου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

  Στην περίπτωση που μετακομίσεις στο χωριό, με μια σωστή οργάνωση θεωρώ θα μπορείς να μετακινείσαι για την χορήγηση των φαρμάκων και τα χρήματα που διέθετες στο ενοίκιο του σπιτιού, να τα επενδύεις για την εξυπηρέτησή σου. Συζήτησέ το και με τους δικούς σου.

  Μην επιβαρύνεις τον εαυτό σου με δεύτερη δουλειά, δεν χρειάζεται. Με την αύξηση πάλι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον μηνιαίο προγραμμαρισμό σου, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να το θέσεις προς συζήτηση. Κατά τη γνώμη μου σε βαθύτερα προβλήματα, πρέπει να βρίσκουμε και βαθύτερες λύσεις. Δες τί είναι καλύτερο για σένα, πάνω απόλα, για την υγεία σου αλλά και την καθημερινή ζωή σου. Ζήτα τη γνώμη κάποιων ειδικών, έστω και γιατρών.

  Υπομονή και όλα θα πάνε καλά.. 🙂

  Καλή σου μέρα

 5. mopreis Says:

  Vre eisai poly dynatos!
  mhn xawnesai twra… Noikiase ena mikro spitaki me 200-300 eyrw mexri na orthopodhseis kai, se periptwsh poy kai ayto se varainei oikonomika, zhta kapoio mikro daneio apo filous h goneis, xwris aparaithtws na tous dwseis peretairw exhghseis. Nomizw oti lynetai to provlhma sou ayto.

  A, kai xtes hmoun sto rochwave me enan filo kai prwhn afentiiko lmou: orothetikos edw kai 20 xronia, xtypiotan asystola kai ygiestata me Smith kai Manu Chao; epelexe na zhsei kai malista dynamika, exei hgetikh thesh se kalh douleia, terastio koinxwniko ereisma kai enan syntrofo gia ola ayta ta xronia. Etsi loipon, pisteyw pws ki esy tha vreis to dromo sou kai oti einai dynaton na zhseis dynatos para to provlhma sou. Mh xawnesai twra gia mikropragmata.

  Na eisai kala, se diavazw kai, kapoies fores, se THAYMAZW.

 6. Κώστας Says:

  Θα βρεθεί λύση, το πιστεύω ακράδαντα. Πάνω κάτω μία απ’ αυτές που πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: